Долма по-азербайджанськи – цікаве і смачне блюдо, яке можна подати не тільки в будні, а й на святковий стіл. Для начинки використовується м’якоть баранини і велику кількість пряної зелені, тому блюдо виходить соковитим і ароматним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баранячий фарш 500 гр.
- Листя Виноградне 600 гр.
- М’ята свіжа 1 пучок
- Кінза 1 пучок
- Кріп 1 пучок
- Масло вершкове 100 гр.
- Рис білий 1 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Зелень помийте і дрібно наріжте.
- Додайте зелень до фаршу з баранини і перемішайте.
- Рис зваріть до напівготовності, злийте воду і промийте його. Цибулю ріпчасту очистіть і дрібно наріжте. Додайте до фаршу рис і цибулю, ще раз добре перемішайте.
- Також в фарш додайте нарізане кубиками вершкове масло, сіль і перець за смаком, перемішайте. Начинка для долми готова.
- Листя винограду помийте. Якщо вони дуже жорсткі, то залийте їх на 10-15 хвилин окропом.
- У виноградне листя загорніть начинку з фаршу і зелені.
- Викладіть долму в каструлю з товстим дном, щільно притискаючи згортки один до одного. На долму покладіть тарілку, вона не дасть листю розвернутися. Влийте гарячу воду в такій кількості, щоб вона не повністю покривала долму.
- Варіть долму до тих пір, поки вода не випарується.
Подавайте страву з натуральним йогуртом або сметаною.
Приємного апетиту!