Бефстроганов із курки з грибами – це страва на швидку руку, яку вдасться приготувати у кожного! Незважаючи на простий та доступний склад, бефстроганів вражає своїми смаковими характеристиками, а печериці та часник ідеально доповнюють філе.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 400 гр.
- Печериці свіжі 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Вода 1 ст. л.
- Сметана 20% 1 ст. л.
- Паприка копчена ½ ч. л.
- Гірчиця французька 1 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ¼ ч. л.
Кроки
- Очищену цибулину нарізаємо тонкими півкільцями і 2-3 хвилини пасеруємо на олії.
- Потім до сковорідки відправляємо довільні скибочки грибів, заважаємо і смажимо ще пару хвилин.
- Ополіскуємо куряче філе, промокуємо серветками і ріжемо на бруски.
- Закидаємо філе до засмаження, готуємо на помірному полум’ї 4-5 хвилин.
- Паралельно в склянку наливаємо теплу воду та розчиняємо борошно.
- До рум’яних компонентів видавлюємо зубці часнику, перемішуємо і прогріваємо разом ще одну хвилину.
- Посипаємо вміст сковороди сіллю та приправами, додаємо гірчицю та копчену паприку, ретельно розмішуємо.
- Через 1-2 хвилини вливаємо борошняний розчин, доводимо до кипіння і тримаємо на середньому полум’ї ще 2-3 хвилини.
- Викладаємо до складу сметану, мішаємо і томимо 5 хвилин.
- Рекомендується використовувати сметану, жирністю не менше 20% та кімнатної температури, щоб запобігти згортанню.
Викладаємо бефстроганов до гарніру та насолоджуємось. Смачного!