Тунець стане чудовим доповненням до класичного грецького салату. Він не тільки створить неповторне смакове поєднання, але також зробить салат набагато кориснішим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тунець консервований 1 банка
- Сир Фета 200 гр.
- Помідор 4 шт.
- Огірок 2 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Цибуля червона 1 шт.
- Маслини 100 гр.
- Лимон ½ шт.
- Олія оливкова 8 ст. л.
- Салат Романо 6 листочків
- Яйце перепелине 2 шт.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Готувати грецький салат із тунцем легко! Перепелині яйця відправляємо в киплячу воду і варимо 5 хв. Потім охолоджуємо їх та поділяємо кожне на 2 половинки.
- Помідори, огірки та перець промиваємо водою. Розрізаємо перець та очищаємо його від насіння, нарізаємо овочі невеликими кубиками.
- Цибулину чистимо і ріжемо її півкільцями.
- Маслини нарізаємо кружальцями.
- Сир фета ріжемо невеликими квадратами.
- Тунець відкриваємо, зливаємо воду і поділяємо тунець на дрібніші шматочки.
- У невеликій чаші з’єднуємо оливкову олію та сік половинки лимона. Додаємо до них сіль та спеції, перемішуємо.
- На тарілку для подачі викладаємо листя салату Ромен (попередньо не забудьте промити), на верх викладаємо решту інгредієнтів, поливаємо заправкою і посипаємо подрібненою зеленню.
Смачного!