Апетитний цезар – чудова страва для спокійної вечері на двох. Закуска виходить ситною та смачною. А особлива краса салату в найніжнішому домашньому соусі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Листовий салат 1 пучок
- Куряче філе 200 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Помідор 2 шт.
- Сир Пармезан 50 гр.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Сметана 10% 2 ст. л.
- Гірчиця французька 1 ч. л.
- Лимон ½ шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Рецепт салату Цезар із яйцем гранично простий! Нарізаємо помідори невеликими тонкими часточками. Можна використовувати як звичайні помідори, так і чері.
- Відварюємо яйця і ріжемо їх тонкими кружальцями. Важливо, щоб вони не розвалювалися, щоби потім красиво виглядали в салаті.
- Куряче філе обсмажуємо на сковороді із сіллю та спеціями до легкої золотистої скоринки. Нарізаємо.
- Приготуємо заправку для цезаря. Змішуємо оливкову олію, сметану, гірчицю, сіль та перець. Вижимаємо до цієї маси лимонний сік і ретельно перемішуємо. Можна збити блендером.
- На тарілку вистилаємо салатне листя, на них акуратно викладаємо помідор, яйця та курку. Трохи поливаємо соусом і посипаємо тертим пармезаном.
Блюдо готове. Можна подавати до столу як у теплому, так і в охололому вигляді. Смачного!