Рис з куркою та яйцем на сковороді є повноцінною стравою, що підходить для обіду або вечері. За півгодини доступні інгредієнти перетворюються на дивовижне частування. Такою стравою не соромно нагодувати гостей. Рис гармонійно поєднується з куркою. Продукти безпрограшно доповнюють один одного та зовні привертають увагу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Рис довгозерний 1 ст.
- Куряче яйце 2 шт.
- Часник 3 зуб.
- Перець солодкий 1 шт.
- Квасоля стручкова 200 гр.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Куряче філе 2 шт.
- Імбир 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Цибуля зелена 2 шт.
Кроки
- Насамперед відварюємо рис. Щоб правильно зварити, вивчаємо інструкцію на упаковці та готуємо відповідно до рекомендацій. У мене простий довгозерний, але можна застосувати будь-який сорт – жасмин, басмати, бурий. Круглий рис виглядатиме просто, але на смак не вплине.
- Ополоснувши і просушивши куряче філе, розм’якшуємо кухонним молоточком і ріжемо смужками. Приправивши сіллю та меленим перцем, смажимо у розпеченому вок чи сковороді. Коли курка зарум’яниться, прибираємо з поверхні.
- У вок виливаємо розбиті яйця та підсолюємо. При постійному розмішуванні обсмажуємо до готовності. Після цього сковороду знімаємо з вогню.
- Промитий та очищений солодкий перець нарізаємо скибочками та закидаємо разом із квасолею у вок.
- Обсмаживши овочі 3 хвилини, приправляємо порубаним імбиром та часником. Обсмажуємо близько хвилини.
- Відправляємо до овочів курку, скрембл та зелену цибулю.
- Перемішавши складові, вивантажуємо рис. Присмачуємо соєвим соусом та цукром. Солимо і перчимо. Добре об’єднавши інгредієнти, розмішуємо та підігріваємо.
Розклавши страву, подаємо домочадцем із паличками, щоб відчути атмосферу азіатської кухні. Смачного!