Солоні опеньки виходять хрусткими та ароматними. Закуску можна приготувати швидким способом і цього ж дня подавати до столу. Гриби зможуть доповнити багато страв та урізноманітнити ваш стіл.
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі 1 кг.
- Вода 2 ст.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Гвоздика 2 бутона
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Часник за смаком
- Лавровий лист за смаком
На порцію
Калорії: 22 ккал
Білки: 1.6 г
Жири: 0.8 г
Вуглеводи: 1.6 г
Кроки
- Готувати солоні опеньки швидкого приготування одне задоволення! Гриби добре промиваємо, після чого перекладаємо в каструлю з водою. Варимо 25 хвилин на помірному вогні.
- Знімаємо з плити і відкидаємо опеньки на друшляк
- Окремо кип’ятимо дві склянки води.
- Після закипання додаємо у воду сіль, цукор, гвоздику, лавровий лист, горошини чорного перцю, оцет та подрібнені цибулю та часник. Кип’ятимо дві хвилини та знімаємо з плити.
- Гриби розкладаємо по підготовленим банкам, на них виливаємо воду зі спеціями і чекаємо на повне охолодження.
Після чого солоні опеньки готові до вживання!