Найсмачніша грибна солянка – це солянка з опеньками. Вони вдало поєднуються з овочами, легко готуються та надають страві особливого смаку. У приготуванні солянки без оцту є свої особливості, але загалом приготування не відрізняється від звичайного. Солянка без оцту менш кисла, ніж класична, ніжніша і ароматніша.
Рецепт приготування грибної солянки на зиму без оцту смачний
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна ½ кг.
- Морква ½ кг.
- Помідор 1 кг.
- Цибуля ріпчаста ½ кг.
- Опеньки свіжі 2 кг.
- Рослинна олія ⅓ л.
- Лавровий лист 3 шт.
- Перець запашний мелений за смаком
- Гвоздика за смаком
На порцію
Калорії: 173 ккал
Білки: 1.1 г
Жири: 16.9 г
Вуглеводи: 3.7 г
Кроки
- Цибулю з морквою очистіть і промийте у проточній воді. Потім натріть моркву на середній тертці і дрібно наріжте цибулю.
- Цибулю з морквою пасеруйте до м’якості в товстодонному посуді, після чого додайте нашатковану капусту і тушкуйте близько півгодини на помірному вогні під кришкою. Далі додайте опеньки і продовжуйте пасерувати.
- Поки тушкуються овочі, промийте та дрібно наріжте томати. Додайте їх у ємність із солянкою і тушкуйте до готовності. Хвилин за п’ять-сім до готовності страви додайте сіль зі спеціями і добре перемішайте.
- Готову солянку з грибами розкладіть по стерильним банкам, а потім пастеризуйте заготівлю в каструлі з водою протягом 25 хвилин (для літрових банок). Відразу закатайте пастеризовану заготівлю і остудіть її під шубою протягом доби, потім заберіть у темне місце для зберігання.