Оселедець під шубою з яйцем і морквою – це вишукана страва, яка поєднує в собі ніжне рибне філе і дрібні кубики корисних овочів. Для гармонії всіх компонентів закуска заправляється майонезом, цей соус також надає соковитості, особливо якщо салат настоїться.
Інгредієнти
Порції: –+
- Оселедець філе 300 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Буряк 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Майонез столовий молочний 200 гр.
- Сіль за смаком
Кроки
- Для прискорення процесу викладаємо все необхідне на робочу поверхню: овочі та яйця ретельно промиваємо під струменем води, цибулину «звільняємо» від лушпиння.
- Буряк, моркву, картоплю та яйця поміщаємо у велику каструлю і заливаємо водою. Ставимо посуд на плиту і доводимо до кипіння, злегка зменшуємо нагрівання і через 10 хвилин дістаємо яйця і охолоджуємо. Через півгодини виймаємо картоплю, а моркву і буряк приблизно через годину.
- Після охолодження компоненти очищаємо.
- Цибулину нарізаємо дрібними сегментами, а рибу скибочками середнього розміру.
- На дно сервірувальної страви викладаємо філе оселедця та цибулю, розрівнюємо та присмачуємо невеликою кількістю майонезу.
- Зверху – картопля, натерта на тертці з великими отворами + майонез та трохи солі.
- Далі висипаємо подрібнені яйця. Кожен шар промазуємо майонезом і трохи солимо.
- Розподіляємо терту на тертці моркву.
- В останню чергу викладаємо стружку з буряка і не забуваємо промазати майонезом.
Закуску дегустуємо на свій смак і прибираємо у прохолодне приміщення або холодильник для просочення. Смачного!