Як приготувати оселедець під шубою рулетом? Дуже просто! Для того, щоб надати звичній для всіх страв абсолютно нового вигляду, нам знадобляться класичні інгредієнти, а також харчова плівка, яка допоможе нам сформувати закуску так, що ваші домочадці та гості будуть у захваті!
Інгредієнти
Порції: –+
- Буряк 450 гр.
- Картопля 350 гр.
- Оселедець 1 шт.
- Морква 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 50 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Майонез столовий молочний 150 гр.
- Желатин 5 гр.
- Вода 50 мл.
- Сіль за смаком
Кроки
- Буряк промиваємо і поміщаємо в рукав для запікання, забираємо в мікрохвильову піч на 5-10 хвилин при повній потужності. Картоплю, моркву та яйця відварюємо у підсоленій воді до готовності, остуджуємо та очищаємо.
- Рибу чистимо і відокремлюємо філе від кісток, довільно ріжемо на шматочки.
- Цибулину подрібнюємо і обдаємо окропом, щоб позбутися зайвої гіркоти.
- Желатин замочуємо в 50 мл води і залишаємо на час, вказаний на упаковці. Після набухання розчин нагріваємо і остуджуємо, змішуємо з майонезом.
- Буряк трьом на тертці з дрібними отворами і змішуємо з майонезом і парою щіпок солі.
- Обробну дошку вистилаємо двома шарами харчової плівки та викладаємо прямокутний пласт із бурякової маси.
- Картоплю, яйця та моркву подрібнюємо аналогічно буряку і так само доповнюємо майонезом та сіллю. На буряки кладемо шар картоплі.
- Далі морква.
- І яйця.
- З одного краю висипаємо смужкою половину цибулі, зверху оселедець (як показано на фото) та залишки цибулі.
- Допомагаючи плівкою, формуємо щільний рулет, підрівнюємо форму долонями і прибираємо на кілька годин або всю ніч на полицю холодильної камери.
- Потім видаляємо плівку та при бажанні прикрашаємо зеленню.
Нарізаємо порційними скибочками і поспішаємо дивувати гостей. Смачного!