Голубці з пекінської капусти, як ніжнішої, зручнішої в роботі та з особливим смаком, на відміну від білокачанної, можна приготувати в мультиварці будь-якої моделі. У цьому рецепті готуємо голубці зі свинячого фаршу. Для соусу обсмажуємо на програмі «Жарка» цибулю з морквою та змішуємо томатний сік із водою. Тушкуємо голубці на програмі «Випічка».
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста пекінська 1 качан
- Свинячий фарш 500 гр.
- Рис білий 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сік томатний 1 ст.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
На порцію
Калорії: 161 ккал
Білки: 5.6 г
Жири: 13.0 г
Вуглеводи: 5.0 г
Кроки
- Відразу підготувати, згідно з пропорцією рецепту, усі інгредієнти для голубців.
- Рис промити та відварити до напівготовності. Його остудити, перекласти до свинячого фаршу, насипати сіль із чорним перцем і перемішати.
- На окреме листя розібрати качан пекінської капусти, перекласти в глибокий посуд і на 5-7 хвилин залити окропом.
- Потім щільні основи кожного листа трохи відбити кухонним молоточком.
- На листи покласти по столовій ложці фаршу та сформувати голубці.
- Дрібно нарізати цибулю. На середній тертці подрібнити моркву. Ці овочі обсмажити у чаші мультиварки на програмі «Жарка» до легкого рум’яного кольору.
- Поверх овочів компактно викласти сформовані голубці.
- У томатному соку розчинити сіль з чорним перцем і цією сумішшю залити голубці в чаші. Потім долити окропу, щоб соус лише покрив голубці.
- Закрити кришку та увімкнути програму «Випічка» на 45 хвилин. Після завершення програми дати голубцям трохи настоятися під закритою кришкою.
Приготовлені в мультиварці голубці з пекінської капусти розкласти по порційних тарілках і подати гарячим до столу, доповнивши сметаною.
Смачного!