Приготуйте квашену капусту з буряком без оцту – вийде чудова закуска для вашого обіду. Готується просто та легко, без складнощів.
Квашена капуста з буряком без оцту готується в кілька етапів. Спершу маринується за кімнатної температури, а потім настоюється в холодильнику до готовності. Смачна та пікантна закуска сподобається кожному.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 500 гр.
- Буряк 100 гр.
- Цукор-пісок 5 гр.
- Сіль 8 гр.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Часник 1 зуб.
Кроки
- Підготуйте усі інгредієнти.
- Наріжте капусту смужками.
- Буряк натріть на тертці.
- У киплячу воду додайте перець горошком, всипте сіль та цукор. Варити маринад 2 хвилини. Вимкніть вогонь, трохи остудіть.
- Перемішайте капусту з буряком.
- Залийте овочі маринадом. Маринад має бути приблизно 60-70 градусів. Прикрийте кришкою капусту і залиште в маринаді на 2-3 діб на столі. Іноді проколюйте капусту дерев’яною паличкою, щоб позбутися газів.
- На дно скляної чистої банки викладіть 1 зубчик часнику для аромату, а потім викладіть овочі в банку, щільно утрамбовуючи.
- Закрийте банку кришкою та відправте в холодильник на 2-3 дні ще маринуватися. Після цього закуска буде готова. !
Смачного