Голубці страва смачна, але трудомістка. Рецепт лінивих голубців дозволить вам заощадити час приготування, але вийде не менш смачно.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сметана 15% 100 гр.
- Томатний сік 100 мл.
- Рослинна олія ½ ст. л.
- Свинина 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Рис білий 150 гр.
- Капуста білокачанна 500 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Рис відваріть до напівготовності у підсоленій воді. У вас це займе 5-7 хвилин. Рис відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.
- Цибулю очистіть від лушпиння. Пропустіть свинину разом із цибулею через м’ясорубку.
- Капусту промийте, висушіть, дрібно нашаткуйте і змішайте з фаршем, рисом і яйцем. Додайте до отриманої маси сіль та перець, перемішайте.
- Мокрими руками сформуйте ледачі голубці і викладіть їх у змащену олією форму. Запікайте голубці в духовці за 180 градусів 20 хвилин, за цей час вони трохи схопляться.
- Для соусу змішайте томатний сік та сметану. Залийте ліниві голубці соусом і запікайте в духовці ще 40 хвилин.
Ліниві голубці подавайте до столу гарячі, за смаком вони нічим не поступаються звичайним.
Смачного!