Апетитний листковий салат із печінкою тріски та картопляною основою – страва дуже ситна та смачна. Якщо приготувати цей салат шарами, як і заявлено в рецепті, він може стати вишуканим доповненням до святкового столу або стравою до романтичної вечері.
Інгредієнти
Порції: –+
- Печінка тріски 250 гр.
- Картопля 2-3 шт.
- Огірок солоний 1-2 шт.
- Морква ½ шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сир Пармезан 100 гр.
- Майонез столовий молочний 150 гр.
- Цибуля зелена ½ пучка
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 198 ккал
Білки: 7.0 г
Жири: 16.6 г
Вуглеводи: 5.6 г
Кроки
- Приступимо до готування салату з печінкою тріски та картоплею. Для початку потрібно підготувати всі інгредієнти для салату. Візьміть відварену картоплю і якісну печінку тріски. Моркву промийте і очистіть, цибулю промийте, а я яйця також заздалегідь відваріть і очистіть.
- Картоплю натріть на середній тертці, а печінку тріски розімніть вилкою. Сформуйте шар із картоплі, змастіть його майонезом і викладіть подрібнену печінку рівним шаром.
- Солоні мариновані огірки наріжте соломкою і дрібно порубайте цибулю. Сформуйте шар з огірків та цибулі поверх шару з тріскою.
- Яєчний білок відокремте від жовтка і дрібно наріжте білок або натріть його на тертці. Моркву також натріть. Змастіть попередній шар салату майонезом і сформуйте шар із білка, потім викладіть терту моркву.
- Змастіть шар моркви майонезом знову і сформуйте шар тертого сиру. Потім натріть на тертці або розімніть вилкою яєчний жовток і присипте салат. Заберіть готову страву в холодильник на годину для просочення, після чого подавайте страву на стіл.