Смачний та поживний рецепт класичного печінкового коржа з яловичини. Запечені в духовці коржі зберігають усі корисні властивості цього чудового продукту. А як гарно торт виглядає на святковому столі і зникає в одну мить!
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловича печінка 1 кг.
- Молоко коров’яче 3 ст.
- Куряче яйце 3 шт.
- Борошно пшеничне 6 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 4 головки
- Морква 4 шт.
- Майонез столовий молочний 250 гр.
- Рослинна олія 100 мл.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Петрушка за смаком
На порцію
Калорії: 115 ккал
Білки: 8.3 г
Жири: 5.2 г
Вуглеводи: 8.5 г
Кроки
- Почнемо готувати печінковий торт із яловичої печінки у духовці. Відокремлюємо печінку від білої плівочки та вирізаємо протоки. Після цього нарізаємо печінку на невеликі шматочки. У миску вливаємо 1,5 ст. молоко і замочуємо в ньому печінку на 2 години, щоб вона не гірчила.
- Потім зливаємо молоко, а печінку пропускаємо через м’ясорубку.
- Змішуємо подрібнену печінку з яйцями, борошном і молоком. Солимо приготовлену суміш і додаємо перець. Все добре розмішуємо.
- Розігріваємо духову піч за 180 градусів. Для випікання коржів беремо сковороду чи форму для випікання. Змащуємо ємність олією. І черпаком викладаємо першу порцію тіста. Розрівнюємо його по всій поверхні та ставимо в духову піч на 5-7 хв.
- Таким чином, випікаємо всі коржі, час випічки може бути меншим, все залежить від товщини коржів, тому дивіться, коли корж добре зарум’яниться, його можна виймати.
- Тепер підготуємо начинку. Моркву чистимо, промиваємо водою і натираємо на велику тертку. Цибулю очищаємо від лушпиння і розрізаємо на невеликі шматочки.
- Пасеруємо овочі на помірному вогні до золотистого кольору. І змішуємо їх із майонезом.
- Збираємо наш печінковий торт. Викладаємо перший корж і добре промазуємо його начинкою. Зверху кладемо інший і повторюємо процес з усіма коржами. Верх прикрашаємо листочками петрушки.
Смачного!