Кожна господиня має в запасі невелику кількість грибів для приготування першої страви, але найсмачніший суп виходить зі свіжих грибів. У даному рецепті вам пропонується приготувати суп зі свіжими опеньками та без додавання м’яса. Страва припаде до смаку для тих, хто потребує дієти, дотримується ПП і дотримується посту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Опеньки свіжі 500 гр.
- Картопля 8 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Морква 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень 1 пучок
- Вода 3 л.
На порцію
Калорії: 29 ккал
Білки: 1.2 г
Жири: 0.4 г
Вуглеводи: 5.1 г
Кроки
- Приступимо до приготування супу зі свіжими опеньками. Картоплю очистіть від шкірки, помийте та наріжте на невеликі кубики. Помістіть його в миску і на 30 хвилин залийте холодною водою. За цей час з картоплі піде частина крохмалю, і кубики при варінні не втратять форму.
- Свіжі опеньки помийте, розріжте на шматочки великі гриби, перекладіть у друшляк і на 5 хвилин помістіть у окріп.
- У каструлю для супу налийте воду, покладіть у неї нарізану картоплю та ошпарені гриби, і варіть суп на невеликому вогні до готовності картоплі.
- Очищену моркву подрібніть на велику тертку, обсмажте в розігрітій олії та перекладіть у киплячий суп.
- Цибулину почистіть і наріжте на маленькі кубики.
- До кінця готування покладете в суп нарізану цибулину, додайте на свій смак сіль і чорний перець і поваріть суп ще 10 хвилин. Суп обов’язково спробуйте. Потім вогонь вимкніть.
- Супу дайте деякий час, щоб настоявся. Потім розлийте в порційні тарілки, додайте дрібно нарізану зелень і подайте до столу.
Смачного!