Бутерброди з грибною ікрою та ще й красиво оформлені доповнять будь-який святковий стіл. У цьому рецепті ікру готуємо з обсмажених із цибулею печериць, а смак начинки доповнюємо вершковим маслом із грибною приправою. Декоруємо сумішшю сметани з майонезом та красивою нарізкою помідорів з огірком. Основою беремо батон.
Інгредієнти
Порції: –+
- Батон ½ шт.
- Печериці свіжі 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло вершкове 50 гр.
- Рослинна олія для смаження
- Сіль за смаком
- Приправа грибна за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Для декору:
- Помідор 1 шт.
- Огірок 1 шт.
- Сметана 20% 1 ст. л.
- Майонез столовий молочний 1 ст. л.
- Петрушка 2 гілки
Кроки
- Свіжі печериці почистіть і протріть вологою серветкою.
- Потім гриби наріжте маленькими шматочками.
- Очистіть цибулину і наріжте тонкими півкільцями.
- Нарізку цибулі обсмажте до рум’яного кольору на розігрітій олії.
- Перекладіть до цибулі нарізку печериць і посмажте до повного випарювання грибного соку.
- Обсмажені з цибулею печериці перекладіть в окремий посуд і додайте нарізане шматочками вершкове масло з грибною приправою, що смак начинки зробить більш вираженим.
- Занурювальним блендером грибну масу з олією пюруйте. Ступінь подрібнення ікри вибирайте на свій смак.
- На скибочки будь-якого розміру розріжте батон.
- Приготовлену грибну ікру нанесіть на скибочки батона рівним шаром.
- Змішайте сметану з майонезом і через кондитерський шприц або мішечок нанесіть цю суміш у вигляді гарної сіточки. Помідори наріжте соломкою та доповніть нею бутерброди.
- Потім доповніть бутерброди тонкою нарізкою огірка свіжого і листками петрушки.
Приготовлені бутерброди з грибною ікрою перекладіть на блюдо та можете подавати до святкового столу. Смачного!