Аджика з двох видів перцю та слив з часником готується класичним способом: перекрутити в м’ясорубці, поварити та закатати. Нічого складного, а за смаком така аджика помітно відрізняється від своїх побратимів: вона має солодкуватий запах слив та кисло-солодкий смак.
Як почати готувати аджику з слив
Інгредієнти
Порції: –+
- Слива (Угорка) 3 кг.
- Перець болгарський 1 кг.
- Перець чилі 5 шт.
- Часник 2 головки
- Сіль 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
Кроки
- Перебрати сливи, відсортувати пошкоджені та гнилі плоди.
- Сливи помити в кількох водах і відкинути на сито або друшляк просохнути.
- Зі слив витягнути і викинути кісточки.
- Пропустити сливи через м’ясорубку із дрібною сіточкою. Поставити каструлю зі сливовою масою на слабкий вогонь, не додаючи воду. Сливи почнуть булькати та виділять багато соку.
- Перці помити, видалити насіннєву коробку у солодких перців. Часник почистити та пропустити через прес. Додати масу до слив, дочекатися закипання, варити на слабкому вогні 20 хв.
- За 5 хв. до закінчення приготування всипати сіль та цукровий пісок, розмішати. Перекласти аджику у простерилізовані банки та закатати стерильними кришками. Перевернути банки на кришки, накрити все теплим пледом та повністю остудити.
- Перенести закочення у темне прохолодне місце.
Смачного!