Багатошаровий салат з печінкою «Карнавал»

Багатошаровий салат з печінкою Карнавал

У моєму дитинстві батько називав олів’є мішаниною і не допускав його до святкового столу. З насипних салатів він визнавав тільки теплі, адже вони більше нагадували основне блюдо, ніж закуску. Тому мама викручувалася, як могла, придумуючи різні багатошарові салати. Один з моїх найулюбленіших-салат з печінкою «Карнавал».

“Карнавал” — класичний представник новорічних салатів. Це бюджетна багатошарова закуска, яка за смаком не поступається найдорожчим і вишуканим стравам. Особливо якщо прикрасити її як слід. Особисто я готую салат з печінкою птиці. Але ви можете взяти і свинячу, і яловичу печінку.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
40 хвДрук
  • Насамперед підготуйте продукти. Яйця відваріть круто, остудіть і очистіть. Відокремте білки від жовтків. Білки натріть на крупній тертці відразу. А жовтки залиште на останній етап.
  • З частини білка можна зробити декор. Окремо відваріть до готовності курячу печінку і моркву. Цибулю очистіть і наріжте дрібним кубиком. Обсмажте її до золотистості в олії.
  • Два великих огірка наріжте дрібними кубиками. Морквину очистіть і натріть на крупній тертці. Невелику частину моркви відіжміть також для декору. Готову печінку подрібніть.
  • Збираємо салат. Першим шаром викладіть печінку. Зробіть тонку сітку з майонезу. Далі — смажену цибулю. На нього — огірки. Тепер викладіть шар з білків. Покрийте його майонезною сіткою.
  • Потім зробіть шар з моркви, покрийте його сіточкою з майонезу. Останніми викладіть жовтки, натерті на дрібну тертку. Прикрасьте салат за нашим прикладом або як вам більше подобається.

У порівнянні з іншими багатошаровими салатами, цей готується досить швидко. Головне — перед подачею залишити його хоча б на годину в холодильнику. Тоді салат з печінкою гарненько просочиться, буде легко нарізатися і тримати форму. У розрізі закуска просто чудова. Що вже говорити про її ніжний смак. Рекомендую випробувати до найближчого свята!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь