Рецепт борщу складений з достатньої великої кількості овочів. Він багатий вітамінами і дуже корисний. Крім того, в готовому вигляді борщ виходить дуже насиченим і смачним.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 2 кг.
- Перець болгарський ½ кг.
- Цибуля ріпчаста ½ кг.
- Морква ½ кг.
- Буряк ½ кг.
- Перець гострий 1 шт.
- Олія соняшникова 200 мл.
- Зелень за смаком
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Кислота лимонна 1 ч. л.
Кроки
- Нам знадобляться свіжі томати, які спочатку необхідно промити, а потім позбавити від шкірки. Для цього робимо надрізи на “верхівках” помідорів і поміщаємо їх в глибоку миску. Потім заливаємо томати окропом на пару хвилин. Тепер шкурка легко знімається. Нарізаємо помідори часточками, а потім подрібнюємо за допомогою м’ясорубки. Виливаємо томатне пюре в каструлю.
- Очищену від лушпиння цибулю також пропускаємо через м’ясорубку і додаємо в каструлю з пюре з томатів.
- Тепер черга гострого і солодкого перцю. Обидва види необхідно спочатку промити і позбавити від насіння, нарізати часточками і пропустити через м’ясорубку (спочатку гострий, а потім солодкий перець). Додаємо суміш в каструлю.
- Позбавляємо моркву і буряк від верхнього шару. Промиваємо моркву і буряк і натираємо обидва інгредієнта на крупній тертці. Викладаємо їх в каструлю і перемішуємо всі інгредієнти між собою.
- Вливаємо до овочів олію і знову перемішуємо продукти. Ставимо каструлю на плиту і включаємо техніку. Коли заправка дійде до кипіння на сильному вогні, зменшуємо його і продовжуємо варити овочеву масу протягом години.
- Вимиваємо зелень. Використовувати можна те, що вам до смаку, – кріп, петрушку, базилік, кінзу. Якщо ви не любите зелень, додавати її в заправку не варто. Дрібно нарізаємо інгредієнт.
- Через півгодини варіння овочів після кипіння додаємо зелень і перемішуємо масу. Готуємо банки і кришки для закачування. Очищаємо їх содою, ретельно вимиваємо і відправляємо на стерилізацію.
- За 10 до повної готовності заправки додаємо в каструлю лимонну кислоту, сіль і цукор. Перемішуємо вміст ємності. Через 10 хвилин перекладаємо гарячу заправку в банки і закочує. Ми залишаємо їх в перевернутому вигляді і вкутуємо ковдрою до моменту повного охолодження.
Потім переносимо на зберігання в сухе прохолодне місце.