Борщова заправка з буряком і морквою в банках

Борщова заправка з буряком і морквою в банках

Рецепт борщу складений з достатньої великої кількості овочів. Він багатий вітамінами і дуже корисний. Крім того, в готовому вигляді борщ виходить дуже насиченим і смачним.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
3 год 10 хвДрук
  • Нам знадобляться свіжі томати, які спочатку необхідно промити, а потім позбавити від шкірки. Для цього робимо надрізи на “верхівках” помідорів і поміщаємо їх в глибоку миску. Потім заливаємо томати окропом на пару хвилин. Тепер шкурка легко знімається. Нарізаємо помідори часточками, а потім подрібнюємо за допомогою м’ясорубки. Виливаємо томатне пюре в каструлю.
  • Очищену від лушпиння цибулю також пропускаємо через м’ясорубку і додаємо в каструлю з пюре з томатів.
  • Тепер черга гострого і солодкого перцю. Обидва види необхідно спочатку промити і позбавити від насіння, нарізати часточками і пропустити через м’ясорубку (спочатку гострий, а потім солодкий перець). Додаємо суміш в каструлю.
  • Позбавляємо моркву і буряк від верхнього шару. Промиваємо моркву і буряк і натираємо обидва інгредієнта на крупній тертці. Викладаємо їх в каструлю і перемішуємо всі інгредієнти між собою.
  • Вливаємо до овочів олію і знову перемішуємо продукти. Ставимо каструлю на плиту і включаємо техніку. Коли заправка дійде до кипіння на сильному вогні, зменшуємо його і продовжуємо варити овочеву масу протягом години.
  • Вимиваємо зелень. Використовувати можна те, що вам до смаку, – кріп, петрушку, базилік, кінзу. Якщо ви не любите зелень, додавати її в заправку не варто. Дрібно нарізаємо інгредієнт.
  • Через півгодини варіння овочів після кипіння додаємо зелень і перемішуємо масу. Готуємо банки і кришки для закачування. Очищаємо їх содою, ретельно вимиваємо і відправляємо на стерилізацію.
  • За 10 до повної готовності заправки додаємо в каструлю лимонну кислоту, сіль і цукор. Перемішуємо вміст ємності. Через 10 хвилин перекладаємо гарячу заправку в банки і закочує. Ми залишаємо їх в перевернутому вигляді і вкутуємо ковдрою до моменту повного охолодження.

Потім переносимо на зберігання в сухе прохолодне місце.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь