Для святкового столу бутерброди зі шпротами можна приготувати неабияким способом. Наприклад, сформувати прикраси з самих інгредієнтів. В такому випадку бутерброди будуть виглядати незвично і красиво.
Інгредієнти
Порції: –+
- Хліб чорний 1 шт.
- Шпроти в олії 1 банка
- Куряче яйце 2 шт.
- Майонез столовий молочний 200 гр.
- Огірок 1 шт.
- Часник 5 зуб.
- Кріп 2 гілочки
Кроки
- Для приготування бутербродів можна використовувати вже заздалегідь нарізаний хліб. Якщо буханець цілий, нарізаємо його скибочками. Потім кожну скибочку потрібно знову розрізати поперек.
- Щоб з’явилася хрустка скоринка, скибочки необхідно обсмажити. Наливаємо рослинну олію в сковороду і підігріваємо на плиті близько двох хвилин. Потім викладаємо на дно ємності скибочки хліба і обсмажуємо їх з обох сторін близько трьох хвилин.
- Обидва яйця викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Засікаємо від моменту початку закипання рідини 7 хвилин і проварюємо яйця протягом цього часу. Потім окріп потрібно злити і залити яйця холодною водою. Після охолодження знімаємо з яєць шкаралупу і натираємо їх на дрібній тертці.
- Очищаємо зубчики часнику від лушпиння. Тепер їх потрібно подрібнити – нарізати ножем або видавити через землянку. Додаємо подрібнений часник в терті яйця і перемішуємо інгредієнти. Поливаємо масу майонезом і знову перемішуємо.
- Промиваємо свіжий огірок. Відрізаємо місце кріплення плодоніжки і формуємо тонкі скибочки за допомогою ножа.
- Розподіляємо намазку по всій поверхні скибочок хліба. Укладаємо шпроти поверх суміші з соусу і тертих яєць. Огіркові слайси скручуємо і укладаємо поруч зі шпротами або поверх них. Прикрашаємо бутерброди вимитою зеленню.
Приємного апетиту!