Бутерброди із сьомгою ідеальні для свята або повсякденного сніданку. Риба може бути слабосолона або копчена – на ваш смак. А уявіть, якщо зробити бутерброди на саморобному хлібі? Так, закуска буде в рази смачнішою, ми розповімо, як це зробити.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сьомга 300 гр.
- Сир вершковий (з хріном) 60 гр.
- Зелень 2 гр.
- Буряк 1 шт.
- Спаржа 50 гр.
- Кунжут 1 ч. л.
- Ром 1 ст.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Кріп 1 пучок
- Для закваски:
- Борошно житнє сіяне 100 гр.
- Вода 60 мл.
- Для хліба:
- Борошно житнє сіяне 225 гр.
- Борошно пшеничне 175 гр.
- Солод (рідкий) 60 гр.
- Вода 300 мл.
- Насіння соняшнику 40 гр.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Коріандр 1 ч. л.
- Для маринаду:
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Сіль 1 ст. л.
- Коріандр 1 ч. л.
Кроки
- Спочатку необхідно спекти житній хліб. Підготуйте усі необхідні продукти.
- Насамперед підготуйте закваску. У мисці змішайте столову ложку житнього борошна та столову ложку води. Миску накрийте рушником і залиште в темному місці на добу. Після цього додайте в закваску столову ложку борошна та ще одну столову ложку води. Повторюйте цю процедуру 4 дні поспіль. На п’ятий день закваска буде готовою.
- На п’ятий день підготуйте стартер для випікання. В отриману закваску влийте 150 мл води 37 градусів і всипте 50 грам житнього борошна. Все добре перемішайте, накрийте миску рушником і залиште в темному місці без протягів на добу.
- Наступного дня в стартер влийте 150 мілілітрів теплої води, всипте по столовій ложці солі та цукру. Все добре перемішайте.
- Влийте в масу рідкий солод.
- Далі всипте суміш насіння і насіння коріандру.
- Після цього просійте в миску житнє і цільнозернове борошно пшеничне.
- Вимісіть тісто, накрийте миску вологим рушником і залиште в темному місці на 2 години. Можна помістити тісто в духовку, розігріту попередньо до 40 градусів.
- Коли тісто підійде, викладіть його на присипану мукою робочу поверхню. Тісто також посипте борошном, потім перекладіть його в змащену маслом жароміцну форму. Потім тісто має підходити ще протягом 4-6 годин.
- Випікайте житній хліб у духовці за 175 градусів протягом 60-70 хвилин. Готовий хліб накрийте рушником і дайте йому повністю охолонути.
- Сьомгу можна також засолити самостійно. У ступці розітріть сіль, цукор і коріандр. У мелену суміш додайте чорний перець.
- Філе сьомги натріть з усіх боків пряною сумішшю і покладіть у форму.
- Буряк зваріть, натріть на тертці та покладіть зверху на рибу.
- Пучок кропу помийте і порубайте ножем, розподіліть поверх буряків. Полийте заготовку ромом. Форму затягніть харчовою плівкою та поставте під прес на 2 дні в холодильник.
- Мариноване філе сьомги наріжте тонкими пластинками і поверніть їх у трояндочки.
- У спаржі зріжте верхівки і підсмажте на сковороді-гриль.
- Приступимо до збирання бутербродів. Хліб наріжте скибочками, промажте кожен вершковим сиром. Покладіть зверху паростки спаржі та трояндочки з сьомги. Прикрасьте бутерброди кунжутом та зеленню.
Така чудова закуска прикрасить найвишуканіший святковий стіл. Смачного!