Бутерброди з сьомгою

Бутерброди із сьомгою ідеальні для свята або повсякденного сніданку. Риба може бути слабосолона або копчена – на ваш смак. А уявіть, якщо зробити бутерброди на саморобному хлібі? Так, закуска буде в рази смачнішою, ми розповімо, як це зробити.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
6 хвДрук
  • Спочатку необхідно спекти житній хліб. Підготуйте усі необхідні продукти.
  • Насамперед підготуйте закваску. У мисці змішайте столову ложку житнього борошна та столову ложку води. Миску накрийте рушником і залиште в темному місці на добу. Після цього додайте в закваску столову ложку борошна та ще одну столову ложку води. Повторюйте цю процедуру 4 дні поспіль. На п’ятий день закваска буде готовою.
  • На п’ятий день підготуйте стартер для випікання. В отриману закваску влийте 150 мл води 37 градусів і всипте 50 грам житнього борошна. Все добре перемішайте, накрийте миску рушником і залиште в темному місці без протягів на добу.
  • Наступного дня в стартер влийте 150 мілілітрів теплої води, всипте по столовій ложці солі та цукру. Все добре перемішайте.
  • Влийте в масу рідкий солод.
  • Далі всипте суміш насіння і насіння коріандру.
  • Після цього просійте в миску житнє і цільнозернове борошно пшеничне.
  • Вимісіть тісто, накрийте миску вологим рушником і залиште в темному місці на 2 години. Можна помістити тісто в духовку, розігріту попередньо до 40 градусів.
  • Коли тісто підійде, викладіть його на присипану мукою робочу поверхню. Тісто також посипте борошном, потім перекладіть його в змащену маслом жароміцну форму. Потім тісто має підходити ще протягом 4-6 годин.
  • Випікайте житній хліб у духовці за 175 градусів протягом 60-70 хвилин. Готовий хліб накрийте рушником і дайте йому повністю охолонути.
  • Сьомгу можна також засолити самостійно. У ступці розітріть сіль, цукор і коріандр. У мелену суміш додайте чорний перець.
  • Філе сьомги натріть з усіх боків пряною сумішшю і покладіть у форму.
  • Буряк зваріть, натріть на тертці та покладіть зверху на рибу.
  • Пучок кропу помийте і порубайте ножем, розподіліть поверх буряків. Полийте заготовку ромом. Форму затягніть харчовою плівкою та поставте під прес на 2 дні в холодильник.
  • Мариноване філе сьомги наріжте тонкими пластинками і поверніть їх у трояндочки.
  • У спаржі зріжте верхівки і підсмажте на сковороді-гриль.
  • Приступимо до збирання бутербродів. Хліб наріжте скибочками, промажте кожен вершковим сиром. Покладіть зверху паростки спаржі та трояндочки з сьомги. Прикрасьте бутерброди кунжутом та зеленню.

Така чудова закуска прикрасить найвишуканіший святковий стіл. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь