Паприка добре поєднується з картоплею, надає їй насиченість кольору і особливий смак, особливо якщо взяти паприку копчену. У цьому рецепті запікаємо картопляні часточки в паніровці з паприки і борошна. Часточки виходять хрусткими зовні і з розсипчастою м’якоттю, як в кафе.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 12 шт.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Паприка за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 3 ст. л.
Кроки
- Картопля очищається від шкірки, промивається під проточною водою і нарізається поздовжніми часточками. Ця нарізка перекладається в глибокий посуд.
- Потім до картоплі наливається рослинна олія і руками все перемішується, щоб часточки рівномірно були покриті олією.
- У чистий пакет насипаються борошно, сіль, чорний перець і паприка. Ці сухі інгредієнти добре перемішуються.
- Потім в пакет перекладається Картопляна нарізка. Пакет закривається, і картопля ретельно перемішується з сухою сумішшю, щоб вона повністю покрила картопляні часточки.
- Деко застеляється шматком паперу для випічки і на нього рівним шаром укладаються картопляні часточки в паніровці.
- Запікається картопля по-селянськи при 200 градусах протягом 40 хвилин і до рум’яної хрусткої скоринки.
Готову страву подається до столу гарячою і з будь-яким соусом. Приємного апетиту!