Переможець кулінарного шоу «МастерШеф» переконаний, що запорука смачних чебуреків — правильно підготовлена начинка. За словами Євгена Клопотенка, у фарш необхідно додати кілька обов’язкових інгредієнтів, які зроблять страву соковитою та ароматною. То які продукти здатні перетворити прості чебуреки з яловичиною на кулінарне вишукування?
Знаменитий шеф-кухар рекомендує додати у фарш подрібнену цибулю та часник. Адже саме ці овочі матимуть змогу забезпечити розкішний аромат. Також до яловичини потрібно влити холодну воду. Завдяки цій маленькій хитрості начинка вийде неймовірно соковитою.
Як приготувати чебуреки з яловичиною: ще один нюанс
Щодо тесту, то для його замішування варто використовувати гарячу воду. Зважаючи на цей нюанс, ви отримаєте бездоганну структуру основи вашої майбутньої страви. І не забудьте дати тісту відпочити. Нехай воно полежить протягом 30 хвилин. Потім вже переходьте до формування чебуреків.
- Фарш із яловичини 800 гр.
- Вода 450 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зіра 1 ч. л.
- Олія соняшникова 6 ст. л.
- Борошно пшеничне 600 гр.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Готуємо тісто. Всипаємо пшеничне борошно. Додаємо 1 ч. л. солі, цукор, оцет 9%, 1 ст. л. соняшникової олії та 250 мл теплої води.
- Замішуємо еластичне тісто. Повертаємо його харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на півгодини.
- Підготовляємо начинку. Очищаємо овочі. Дрібно нарізаємо цибулину, часник пропускаємо через прес. Додаємо їх, зіру, чорний мелений перець і сіль до яловичого фаршу.
- Вливаємо 200мл холодної води. Добре перемішуємо всі інгредієнти. Залишаємо за кімнатної температури на 10 хвилин.
- Поділяємо тісто на шматочки однакового розміру і формуємо з них кульки. Потім розкочуємо кожну заготовку в тонкий пласт, намагаючись надати йому круглої форми.
- На половину тіста викладаємо м’ясну начинку. Змащуємо краї водою, використовуючи кулінарний пензлик. Потім накриваємо другою половиною тіста. Защипуємо краї.
- Обрізаємо зайве тісто, використовуючи ніж. Проходимося зубчиками вилки по краях чебуреків.
- Викладаємо їх на розігріту сковороду з олією. Обсмажуємо до золотистості з двох боків.
Викладіть рум’яні чебуреки на блюдо, застелене паперовим рушником. Це потрібно для того, щоб усунути зайвий жир. Коли його вбере рушник, ви зможете насолодитися хрумким тістом і дивовижно соковитою начинкою. Смакота!