Хіба можна не любити деруни? У мене в родині це взагалі традиційне блюдо. Зі сметанкою або соусом відлітають зі столу за пару хвилин. Я ж вирішила піти далі і поекспериментувати з тертою картоплею. У мене є чудова силіконова форма для кексів. Ось в ній я і приготувала незвичайні деруни з яйцем.
У мене вийшли симпатичні картопляні кекси з начинкою з овочів і шинки. А в центрі красується глазунья. Таке блюдо відмінно підійде як для сніданку, так і для вечері. Що мені особливо подобається, що не потрібно стояти біля плити і смажити картопляні млинці.
- Картопля 450 г.
- Масло вершкове 3 ст. л.
- Перець болгарський ½ шт.
- Шпинат 75 г.
- Куряче яйце 6 шт.
- Сіль ½ ч. л.
- Яєчний білок 2 шт.
- Цибуля червона 1 шт.
- Шинка 150 г.
- Твердий сир 360 г.
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Візьміть силіконові форми для кексів середнього розміру і змастіть їх вершковим маслом (приблизно 1 ст.л.).
- Очистіть картоплю і натріть на крупній тертці, додайте сіль і перець. Окремо збийте 2 білка і влийте їх в картоплю. Додайте 2 ст.л. розтопленого масла і перемішайте.
- Викладіть картоплю в формочки для кексів, щільно притиснувши її до стінок. Надішліть форму в розігріту до 250 градусів духовку на 15 хвилин.
- На сковороді з оливковою олією обсмажте подрібнену цибулю і болгарський перець. Додайте шинку, нарізану кубиками, і грубо рубаний шпинат. Готуйте до м’якості шпинату.
- Розподіліть начинку між формочок і посипте тертим сиром. Поверніть в духовку на 2 хвилини.
- Розбийте в кожну форму по яйцю. Якщо у вас вийшло більше, ніж 6 штук, візьміть ще необхідну кількість яєць. Запікайте до тих пір, поки білок не застигне. Це займе 8-10 хвилин. Готові деруни перекладіть на тарілку.
На перший погляд рецепт здається складним. Насправді ж насмажити гору класичних дерунів не набагато легше. Запечена у формах картопля з яйцем виходить смачніше і соковитіше. Одного-двох таких дерунів досить, щоб наїстися. Мій чоловік взагалі в захваті. Впевнена, вам теж сподобається!