Напевно, немає такої дитини, яка б не любила сосиски. І немає такої мами, яка б не переживала за харчові звички свого малюка. Тому турботливі і тямущі господині вже давно взяли на замітку рецепт домашніх ковбасок. Особисто мені найбільше подобаються курячі сосиски з сиром, що навіть смачніше покупних.
Готую курячі сосиски по даному рецепту раз в тиждень, але з запасом. Роблю їх ціле деко і відправляю в морозилку. У будні тягну з холодильника по 2-3 сосиски, і на сковороду. Такі ласощі до смаку не тільки моєму школяреві, але і чоловікові. Ось так вгадала з рецептом!
- Куряча грудка 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Олія соняшникова за смаком
- Сухе молоко 1 ст. л.
- Кріп за смаком
- Куряче яйце 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Твердий сир 100 гр.
- Манна крупа 2 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Вода за смаком
- Куряче філе пропустіть через м’ясорубку. Моркву натріть на крупній тертці, а цибулю поріжте дрібними кубиками. Обсмажте овочі на розігрітій олії до золотистого кольору.
- У глибокій мисці змішайте курячий фарш з яйцями, сухим молоком і манкою. Зелень і сіль додайте за смаком. Пересипте до фаршу морквяно-цибулеву зажарку. Перемішайте все.
- Залиште фарш хвилин на 10 постояти. Тим часом наріжте пергамент квадратами приблизно 20 на 20 см.з такої кількості продуктів у мене вийшло 8 сосисок.
- В середину квадрата з пергаменту викладіть 2 ст.л. фаршу. Розрівняйте масу. У центрі розмістіть брусочок сиру. Загорніть його в фарш. Пергамент скріпіть, як цукерку.
- Такі ж дії виконайте і з рештою фаршем. Готуйте сосиски на сухій сковороді, обсмажуючи їх в пергаменті з усіх боків. Далі влийте в сковороду гарячу воду.
- Сосиски повинні бути наполовину в воді. Накрийте сковороду кришкою, а вогонь максимально зменшіть. Готуйте сосиски хвилин 15, рази 2 перевертаючи на іншу сторону.
Готові курячі сосиски дістаньте з води і обсушити. Видаліть пергамент, а самі вироби подавайте на стіл гарячими. Кращий гарнір до такої страви — картопляне пюре або тушковані овочі. Втім, будь-які види каш теж вітаються. Приємного апетиту!