Домашні рогалики на молоці в духовці – це ласощі, які подарують вам справжнє гастрономічне задоволення. Спекти таке частування можна як до сніданку, так і до святкового чаювання серед гостей. Бо, хоч би хто знімав пробу, задоволеними залишаться всі!
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 500 гр.
- Дріжджі пресовані 20 гр.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Масло вершкове 80 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Конфітюр 150 гр.
- Додатково:
- Куряче яйце 1 шт.
- Цукрова пудра 2 ст. л.
Кроки
- Готуємо опару: у теплому молоці розчиняємо дріжджі, столову ложку цукрового піску, дві столові ложки борошна – залишаємо на 10-15 хвилин.
- Далі збиваємо яйце з сіллю і цукром, з’єднуємо з борошном, що просіяне, розтопленим вершковим маслом і опарою.
- Замішуємо м’яке тісто і залишаємо в мисці під рушником до збільшення в об’ємі.
- Через 60-90 хвилин від тіста відокремлюємо половину, формуємо 10 грудочок, даємо полежати під рушником близько 10 хвилин.
- Кожен сегмент розкочуємо в пласт із нерівними краями (див. фото), з одного боку, робимо 3-4 прорізи, на другу викладаємо начинку.
- Згортаємо рогалики та викладаємо напівфабрикати на пергамент, яким попередньо встеляємо лист. Чекаємо ще 15-20 хвилин.
- Змащуємо збитим яйцем і випікаємо у духовці протягом 20 хвилин (180 градусів).
Даємо трохи часу охолонути, прикрашаємо цукровою пудрою і знімаємо негайно пробу. Смачного!