Домашня шаурма з індичкою буде у вас більш дієтичною та ПХ стравою, а готується вона швидко. М’ясо індички маринується і ароматом приправ просочується майже блискавично, що робить шаурму дуже смачною. У цьому рецепті індичку доповнимо пекінською капустою, свіжим огірком та морквою. Майонез у соусі можна замінити сметаною чи йогуртом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Філе індички 300 гр.
- Лаваш вірменський 300 гр.
- Капуста пекінська 450 гр.
- Огірок 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Кетчуп 4 ст. л.
- Приправа для курки 2 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Рослинна олія 4 ст. л.
Кроки
- Відразу підготувати згідно з рецептом всі інгредієнти для шаурми. Філе індички промити холодною водою та обсушити серветкою. Промити овочі. Моркву очистити від шкірки.
- Філе нарізати слайсами, посипати сіллю з приправою, добре перемішати і прикрити кришкою або тарілкою.
- Соломкою нарізати пекінську капусту. Моркву подрібнити на корейській тертці. Ці овочі в окремому посуді перемішати.
- Тонкими півкухлями нарізати огірок і трохи посолити.
- Замариновану нарізку індички протягом 10 хвилин не більше обсмажити до золотистого кольору і можна розрізати на більш тонкі шматочки.
- Розгорнути листи лаваша і в будь-якому порядку укласти на них нарізку овочів із обсмаженою індичкою, залишивши вільними краї. Начинку рівномірно полити майонезом та кетчупом.
- Акуратно і щільно згорнути лаваш із начинкою, сформувавши шаурму. Обсмажити її на грилі або сухій сковороді до золотистого кольору з обох боків.
Приготовлену домашню шаурму з індичкою розрізати на половинки, розкласти порційними тарілками, доповнити зеленню і подати до столу. Смачного!