Рецепти шаурми
Шаурма – східне блюдо. Являє собою м’ясо баранини, яловичини або птиці, доповнене овочами і соусами і загорнуте в тонкий прісний корж.
Як приготувати шаурму
Приготувати подібне блюдо цілком можливо в домашніх умовах. Для цього знадобиться тонкий лаваш (Вірменський), обсмажене тонкими скибочками або приготоване іншим способом м’ясо птиці або яловичини (баранина). Доповнюють шаурму зазвичай стругана соломкою свіжа морква, свіжі або малосольні огірки, ріпчаста цибуля, зелена редька, томати, можливо зелень, зелений салат. Деякі рецепти приготування домашньої шаурми припускають попереднє маринування овочів для страви.
Далі начинка доповнюється соусом для соковитості і підсолювання страви. Він може бути різним – томатним, майонезом, вершково-томатним, гострим томатним і так далі.
У пласт коржі укладається м’ясо, підготовлені овочі, додається соус, і шаурма загортається зручним способом так, щоб інгредієнти з неї не випадали. Зазвичай шаурма подається в теплому вигляді. Якщо блюдо охололо – його підігрівають в мікрохвильовій печі, обсмажують на сухій сковороді або в чаші мультиварки.
Ця страва може служити закускою, стравою, яку можна взяти з собою для перекусу в дорогу, також це цілком повноцінне блюдо для вечері або обіду. З шаурмою слід подати чай чорний або чай з молоком або вершками, приготований за східними або азіатськими традиціями.