Шаурма з куркою — простий рецепт

Шаурму можна приготувати з різними видами м’яса, але в домашніх умовах багато хто воліє готувати її саме з куркою. У запропонованому рецепті немає картоплі фрі, сиру і корейської моркви, тільки м’ясо, овочі і смачний соус. Все дуже просто, швидко.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
30 хвДрук
  • Почнемо з соусу. Для цього в мисочці з’єднуємо сметану з майонезом, додаємо сіль, пропущений через прес часник, за бажанням додаємо паприку і каррі. Також всипаємо дрібно нарізану зелень кропу, все добре розмішуємо.
  • Філе птиці трохи відбиваємо, солимо, перчимо, при бажанні посипаємо будь-якими приправами для курки і обсмажуємо на олії до готовності. Готове м’ясо викладаємо на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
  • Білокачанну капусту (можна взяти пекінську) дрібно шаткуємо, присолюємо, перемішуємо руками.
  • Тонкою соломкою нарізаємо свіжі або мариновані огірки.
  • Тонкими чвертькільцями ріжемо томати.
  • Остигнувше філе нарізаємо тонкими брусочками.
  • Край лаваша змащуємо соусом, потім розкладаємо капусту, зверху-шматочки курки.
  • На м’ясо викладаємо томати і огірки, а потім — ще трохи соусу.
  • Лаваш з начинкою звертаємо щільним конвертом, кладемо на розігріту суху сковороду швом вниз і підрум’янюємо з двох сторін.

Ідеальна шаурма вийде, якщо взяти м’ясо і овочі в рівному співвідношенні, при цьому м’ясо можна замаринувати навіть в найпростішому маринаді з олії, лимонного соку і спецій. Так воно приготується швидше, буде соковитіше і смачніше.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь