Домашня шаурма з куркою

Домашня шаурма з куркою

Приготувати шаурму дуже просто, адже все що потрібно — підготувати інгредієнти для начинки і загорнути в уже готовий лаваш. Але якщо є час, то можна приготувати повністю домашнє блюдо, тобто спекти і сам лаваш.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • У миску вливаємо теплу воду, всипаємо сіль і розмішуємо до розчинення всіх кристаликів.
  • Частинами вводимо борошно і замішуємо м’яке тісто спочатку в мисці, а потім скачуємо на столі протягом 5-10 хвилин.
  • Збираємо тісто в кулю, кладемо в пакет і залишаємо на 10 хвилин. Потім ділимо на дві частини, кожну скачуємо в джгутик і поділяємо на шматочки.
  • Шматочки тіста обвалюють в борошні і розгортаємо на невеликі кружечки.
  • Половину кружечків змащуємо рослинною олією і закриваємо необмазаним кружечком.
  • Тепер скачуємо тонкі кола і відразу відправляємо на гарячу сковороду.
  • Як тільки тісто вздується, обережно відкриваємо другу половинку, готовий лаваш відразу накриваємо рушником.
  • Для начинки шаткуємо капусту, присолюємо і розминаємо руками.
  • Тонкою соломкою ріжемо свіжий огірок.
  • Дрібно шаткуємо невеликий пучок зеленої цибулі.
  • До капусти перекладаємо огірок із зеленню, а також нарізану тонкою соломкою відварну курячу грудку.
  • Слідом додаємо майонез, за бажанням відварну червону квасолю і все перемішуємо.
  • На лаваш викладаємо начинку, підвертаємо краї і загортаємо в рулет.
  • Домашня шаурма з куркою
    Кладемо шаурму на сковороду з невеликою кількістю олії і смажимо з двох сторін до рум’яності.

Шаурму не можна гріти в мікрохвильовій печі, інакше лаваш розкисне і втратить свою текстуру.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь