Шаурма з куркою і корейською морквою

Шаурма з куркою і корейською морквою

Шаурму робить смачною саме начинка. Можна приготувати страву з куркою і корейською морквою, яка відтінить смак м’яса. Рецепт простий, моркву по-корейськи можна купити, але краще зробити її в домашніх умовах.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
45 хвДрук
  • Для початку приготуємо маринад для курки. У миску наливаємо рослинну олію, слідом всипаємо корицю, мускатний горіх, чорний перець з сушеним часником, розмішуємо до однорідності.
  • У миску з маринадом кладемо курячі грудки і перемішуємо.
  • Поки м’ясо маринується, підготуємо інші інгредієнти для шаурми. Шаткуємо смужками свіжу капусту.
  • Дрібними смужками нарізаємо огірок.
  • Рубаємо зелень петрушки і кропу.
  • Для соусу в сметану натираємо часник, додаємо трохи рубаної зелені і добре все розмішуємо.
  • У розігріту сковороду кладемо курячі грудки, солимо і смажимо буквально 2 хвилини.
  • Потім м’ясо перевертаємо, поливаємо залишками маринаду і смажимо ще пару хвилин.
  • Після доводимо м’ясо до готовності в духовці, ставимо на 10 хвилин (температура 100°С).
  • Готові курячі грудки трохи охолоджуємо і нарізаємо тонкими скибочками.
  • Лаваш розрізаємо на порційні відрізки, одну половину змащуємо соусом.
  • Поливаємо кетчупом, посипаємо зеленню і загортаємо лаваш з начинкою в рулет, підвернувши краї.
  • Шаурму відправляємо на гриль або на звичайну суху сковороду, підрум’янюємо з двох сторін.

Якщо м’ясо сухувате, то в процесі приготування його можна скропити соком апельсина або додати курдючного сала.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь