Домашня шаурма з фаршем

У популярній домашній шаурмі смажене м’ясо можна замінити фаршем і без втрати чудового смаку цієї закуски. У цьому рецепті вам пропонується взяти курячий фарш, доповнити тертим сиром у співвідношенні 1:2 та обсмажити у вигляді фрикадельок. Овочевим набором беремо традиційні для шаурми огірок, салат, корейську моркву та червону цибулю. Для соусу змішуємо кетчуп із майонезом, який можна замінити сметаною чи йогуртом.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Відразу підготуйте відповідно до пропорції рецепту, всі інгредієнти для шаурми.
  • Подрібніть будь-який твердий сир, наприклад, “Пармезан” або “Пекоріно” на дрібній тертці.
  • В окремий посуд перекладіть курячий фарш, додайте сіль, тертий сир та насипте сухарі з білого хліба. Все добре перемішайте.
  • Мокрими руками з фаршу обсягом столової ложки, сформуйте фрикадельки.
  • У сковороді розігрійте олію і перекладіть на неї фрикадельки.
  • Обсмажте фрикадельки на середньому вогні та до золотистої скоринки з усіх боків.
  • Для овочевої начинки нашаткуйте салат. Його можна замінити білокачанною капустою і нашаткувати дуже тонкою соломкою.
  • Тонкими поздовжніми брусочками наріжте огірок.
  • Цибулю подрібніть тонкими півкільцями.
  • У піалі змішайте майонез із кетчупом.
  • На стільниці розгорніть лист лаваша і на середину покладіть нарізку салату, огірка та корейську моркву.
  • Поверх овочів в один ряд укладіть фрикадельки та нарізку цибулі.
  • Начинку рівномірно полийте соусом. Потім лаваш акуратно і щільно поверніть, сформувавши шаурму.
  • Обсмажте шаурму на сковороді або грилі, щоб вийшла хрумка золотиста скоринка з обох боків.

Приготовлену домашню шаурму з фаршем розріжте навпіл і подайте до столу гарячою. Фрикадельки, що залишилися, можете заморозити і використовувати для іншої порції цієї смачної закуски. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь