Шаурма з куркою і соусом цацікі

Шаурма з куркою і соусом цацікі

Свіжі овочі, соковите м’ясо і ароматний соус – все це шаурма з куркою і соусом цацікі, яку можна приготувати в домашніх умовах. Рецепт дуже простий, шаурма виходить дуже смачною.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
30 хвДрук
  • Насамперед підготуємо м’ясо. Для цього беремо курячі стегна, відокремлюємо м’ясо від кісток і змащуємо сметаною, додавши в неї сіль та інші спеції за смаком.
  • Поки м’ясо маринується, підготуємо овочі. Капусту дрібно шаткуємо, перекладаємо в миску, трохи присолюємо і перетираємо руками — так вона стане більш м’якою і соковитою.
  • Тонкою соломкою нарізаємо свіжий огірок. Тонкими напівкружечками -помідор.
  • Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями. Якщо овоч занадто гострий, то його краще замаринувати, додавши до нього по ложечці солі і цукру, а також 50 мл оцту.
  • Тепер приготуємо соус цацікі, який дуже популярний в Європі. Першою справою на дрібній тертці подрібнюємо свіжий огірок.
  • Також через дрібну тертку пропускаємо зубчики часнику, дрібно шаткуємо зелень кропу.
  • У мисочку кладемо огірок, який віджимаємо від зайвої рідини, часник, кріп, добре перемішуємо.
  • Додаємо грецький йогурт і знову все розмішуємо до однорідності.
  • Потім соус солимо і перчимо до смаку, вливаємо до нього оливкову олію, перемішуємо.
  • На розігріту сковороду наливаємо зовсім небагато масла, кладемо шматочки курки і обсмажуємо з двох сторін на сильному вогні до золотистої скоринки.
  • М’ясо трохи охолоджуємо і нарізаємо на більш дрібні шматочки.
  • На лаваш викладаємо капусту, зверху шматочки курки, поливаємо їх соусом.
  • Поверх м’яса кладемо цибулю, потім томати і огірок.
  • Шаурма з куркою і соусом цацікі
    Лаваш з начинкою загортаємо в щільний конверт і за бажанням шаурму підрум’янюємо на сухій сковороді по хвилині з кожного боку.

Лаваш повинен бути обов’язково свіжим. У підсохлий лист шаурму не вийде загорнути, та й смак страви буде незадовільним.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь