Дуже смачним варіантом домашньої шаурми буде приготування її з ковбасою і овочами. У цьому рецепті ковбасу вибираємо копчену та обсмажуємо. Овочевим мікстом беремо капусту, помідори черрі, маринований огірок і корейську моркву. Для соусу змішуємо майонез із томатною пастою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Лаваш 2 шт.
- Ковбаса копчена 100 гр.
- Черрі 6 шт.
- Огірок маринований 1 шт.
- Капуста білокачанна 100 гр.
- Корейська морква 100 гр.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Томатний соус 1 ст. л.
- Твердий сир 70 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Копчену ковбасу звільніть від оболонки, наріжте соломкою і протягом двох хвилин обсмажте на розігрітій олії.
- У піалі добре перемішайте майонез із томатним соусом. Розгорніть листи лаваша і нанесіть на них тонкий шар соусу, залишивши вільними краї.
- На один край лаваша викладіть обсмажену ковбасу.
- Поверх ковбаси покладіть нарізаний слайсами маринований огірок.
- Поверх огірка покладіть кухлі помідорів чері.
- Тонкою соломкою наріжте білокачанну капусту, перетріть із сіллю і покладіть поверх нарізки помідорів чері.
- На капусту покладіть трохи корейської моркви.
- Цю начинку рівномірно посипте тертим сиром на тертці.
- Потім акуратно і конвертиком поверніть шаурму.
- Підрум’яніть сформовану шаурму на сухій сковороді-гриль по 2 хвилини з кожного боку.
Приготовлену домашню шаурму з ковбасою в лаваші розріжте навпіл і відразу подайте гарячою до столу. Смачного!