Дріжджові трубочки з фаршем

Час приготування: 50 хв

Смаженим тістом не зловживаю, але іноді себе балую. Для мене ті самі біляші — не просто гастрономічне задоволення, а спогад про юність. Адже саме ними ми з подружками перебивалися на перерві між парами. А вже в гуртожитку готували трубочки з фаршем. Це куди швидше.

Дріжджові трубочки з фаршем — лінива випічка на сковороді. Тісто не вимагає довгого вистоювання, та й м’ясо саме по собі вариться. Поки роблю з молодшеньким уроки, заготовки доходять самі. А потім раз-два-і закуска вже на столі. Швидко і смачно!

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
50 хвДрук
  • Насамперед беріться за начинку. Шматок свинини і куряче філе перемістіть в металеву ємність. Залийте м’ясо водою. Відваріть його до готовності.
  • Філе дістаньте з бульйону через 30 хвилин, а свинину готуйте не менше 2 годин. Тим часом очистіть цибулю від шкірки. Наріжте її кубиками і на невеликій кількості олії обсмажте
  • У процесі додайте 1 ч.л. цукру. Коли цибуля карамелізується, вимкніть вогонь. Поки готується свинина, замісіть тісто. У глибокій мисці залийте сухі дріжджі теплою водою або молоком.
  • Туди ж відправте 3 ст.л. цукру. Перемішайте. Додайте сіль і рослинну олію. Поступово підсипайте в миску борошно. Замісіть м’яке тісто. Накрийте його рушником і залиште на годину.
  • Готове тісто дістаньте з миски, розімніть. Розділіть його на невеликі кульки. М’ясо поріжте на дрібні шматочки або порвіть руками. Залийте їх 100 мл м’ясного бульйону, пересипте цибулю.
  • Перемішайте начинку. Кульку тіста розкачайте в овал. З одного боку овалу викладіть 1 ст. л. начинки. Загорніть її в трубочку. Повторіть дію і з іншими кульками.
  • Викладіть трубочки на деко, укрийте їх рушником. Через хвилин 10 вони підростуть. Тоді обсмажте трубочки на розігрітій олії до золотистої скоринки.

Рум’яні трубочки з фаршем смажаться не довше 2 хвилин кожна, адже начинка вже готова. До столу подаю такі ласощі гарячим, разом з гірчицею, кетчупом або соусом на основі сметани. У неї можна додати сушений часник, паприку і перець. Виходить відмінна добавка до закуски. Приємного апетиту!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь