Смажені пиріжки з печінкою і рисом

пиріжки з печінкою і рисом
Час приготування: 60 хв

Чоловік не любить страви з печінки. Все, на що він згоден, це печінковий торт у свята і пиріжки з печінкою по буднях. Звичайно, як тут встояти! Рецепт мені розповіла свекруха, яка свого часу зіткнулася з такими ж капризами.

Ці смажені пиріжки з начинкою полюбила вся сім’я. Тому я підходжу до їх приготування дуже відповідально. Займаюся дріжджовим тістом на молоці і кефірі, але це того безперечно варто. Виходить ніжна і м’яка текстура, неповторний смак.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
60 хвДрук
  • Щоб приготувати тісто, підігрійте молоко і всипте до нього цукор, 2 ст. л. борошна і дріжджі. Перемішайте і залиште на 15 хвилин.
  • Тим часом з’єднайте теплий кефір, яйця і рослинну олію. Додайте дріжджі, що підійшли і 1 ч. л. солі. Поступово просіюючи решту борошна, замісіть гладке м’яке тісто. Перекладіть його в змащену олією миску і залиште на 1 годину підніматися.
  • Поки ми чекаємо тісто, можна зайнятися начинкою. Наріжте цибулю і обсмажте її на рослинній олії. Додайте шматочки печінки і обсмажуйте до готовності.
  • Подрібніть печінку і цибулю блендером, додайте варений рис, сіль і перець, перемішайте.
  • Обімніть тісто і залиште його ще на 40 хвилин. Потім розділіть його на невеликі шматочки приблизно по 50 г. Кожен розкачати в пласт, викладіть начинку і скрутіть в рулетик.
  • Обсмажуйте у великій кількості рослинної олії з двох сторін до готовності.

Часто використовую для приготування пиріжків з начинкою залишки вчорашнього гарніру з рису. Виходить, і продукт не переводиться, і час економлю. А ви які пиріжки більше любите? Діліться найкращими рецептами.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь