Стейк із яловичини виручить господиню і під час приготування повсякденного обіднього столу та при накриванні святкового. Готувати страву легко. Вдається вона завжди. До того ж – це соковита страва, ситна, прикрасивши яку можна сміливо подавати її на великій плоскій страві на стіл гостям.
Як приготувати стейк з яловичини
Важливо при приготуванні стейку із яловичини купити для нього правильне м’ясо. Добре, якщо це буде молоде м’ясо телятини. Також слід брати м’ясо яловичини не з стегна та задньої частини тварини. Там м’ясо завжди жорсткіше. Слід перевірити шматок яловичини щодо жил (сухожилля) у ньому. Чим їх менше, тим смачнішим буде стейк.
Куплене м’ясо яловичини слід нарізати на пластики і відбити тонко молоточком для відбивання м’яса. Якщо є час, краще замаринувати яловичину на деякий час. Тоді обсмажене м’ясо буде ніжнішим і соковитішим на смак. Маринують яловичину у різних маринадах. Наприклад, у тих, після яких м’ясо рекомендується смажити у вигляді шашлику.
Мариноване м’ясо слід обваляти в паніровці. Для цього спочатку опустити його у збиті вилкою курячі яйця, потім паніруйте пшеничним борошном або панірувальними сухарями.
Пласти підготовленого м’яса викладаються в розігріту олію (багато наливати олії на сковороду не потрібно) в сотейнику або на сковороді. Обсмажують стейк із двох боків до готовності, подають до столу з різними гарнірами.
1 год 10 хв2
Незвичайний спосіб приготування яловичого стейка – в мультиварці. За допомогою техніки також можна приготувати смачне і соковите м’ясне блюдо. Беріть на замітку оригінальне
5 год 20 хв1
Щоб яловичий стейк максимально зберіг свою соковитість і аромат, приготуйте його у фользі. Апетитне м’ясо обов’язково порадує вас і ваших близьких ніжним смаком.
2 год 25 хв2
Популярний варіант приготування яловичого стейка як в ресторані – в маринаді з додаванням соєвого соусу. М’ясо порадує своєю соковитістю, яскравим смаком і ароматом.
50 хв2
Яскравий аромат домашньому яловичому стейку додасть розмарин. Подавайте таке блюдо до обіду або вечері, доповнивши його будь-якими відповідними гарнірами. Використовуйте кулінарну ідею
40 хв2
У домашніх умовах яловичий стейк можна приготувати на кістці. Так м’ясне частування вийде неймовірно соковитим і ніжним. Подавайте ситне і смачне блюдо з овочевим салатом або іншими гарнірами.
18 хв4
Хочете приготувати справжній соковитий яловичий стейк з кров’ю. Тоді беріть на замітку докладний кулінарний рецепт з покроковими фото. Порадуйте себе і близьких яскравим ресторанним блюдом.
50 хв1
Щоб отримати соковитий яловичий стейк з яскравим ароматом, приготуйте його на мангалі. Таке частування приємно здивує ваших близьких або гостей. Беріть на замітку смачну кулінарну ідею.
50 хв1
Смачний і соковитий яловичий стейк можна приготувати в духовій шафі. Яскраве частування урізноманітнює домашнє меню і приємно здивує смаком. Подавайте з будь-якими гарнірами до обіду або вечері.
45 хв2
Зі смачної і поживної яловичини виходять кращі стейки. Спробуйте приготувати їх на грилі. Порадуйте себе і близьких яскравою м’ясною вечерею. Доповнити продукт можна овочами або
20 хв2
Найбільш ідеальні м’ясні стейки виходять з мармурової яловичини. Дороге ресторанне блюдо нескладно приготувати в домашніх умовах, якщо використовувати перевірений покроковий рецепт.