Печінковий торт зі свинячої печінки з майонезом – дуже апетитний і неймовірно ситний делікатес. Його можна приготувати з будь-якої печінки, але зі свинячої виходить особливо смачно. Коржі відмінно просочуються майонезною начинкою всього за кілька годин. І можна накривати стіл!
Інгредієнти
Порції: –+
- Свиняча печінка 700 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Сіль за смаком
- Майонез столовий молочний 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
Кроки
- Свинячу печінку перед приготуванням замочуємо в молоці на 1-2 години. Потім розрізаємо на шматочки і за допомогою комбайна (м’ясорубки, блендера) подрібнюємо її, утворюючи пюре. У нього вбиваємо одне яйце і 125 мл молока.
- Молоко, що залишилося перемішуємо з борошном. Збиваємо суміш виделкою, позбавляючись від грудочок.
- З’єднуємо дві маси і замішуємо тісто. Воно вийде густіше, ніж звичне тісто для млинців.
- Смажимо коржі на сковороді на помірному вогні. Кожну сторону приблизно 2-3 хв.Таким чином просмажуємо всі коржі.
- Цибулю і моркву чистимо, ріжим на шматочки і подрібнюємо в блендері.
- Відправляємо овочеву суміш на сковороду і смажимо, поки суміш не стане м’якою і золотистою.
- Змішуємо овочеву суміш з майонезом, додаємо приправи і солимо за смаком.
- Тепер викладаємо перший шар з печінкових коржів, на нього викладаємо начинку з майонезу і овочів. А зверху знову кладемо печінковий корж, змащений начинкою. Так викладаємо всі коржі.
- Ставимо наш торт в холод на 1,5-2 години.
Приємного апетиту!