Пшоняна каша не у всіх асоціюється зі смачною їжею. Ми перевернемо ваше уявлення про цей продукт. Пропонуємо Вам за цим простим рецептом приготувати чудову кашу з гарбузом і медом, яка з’їдається ледь встигнувши долетіти до тарілки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Пшоно 1 ст.
- Гарбуз 225 гр.
- Молоко коров’яче 2.5 ст.
- Вода 1 ст.
- Мед квітковий за смаком
- Кориця за смаком
- Масло вершкове за смаком
Кроки
- Гарбуз очистіть від шкірки і насіння. М’якоть наріжте кубиками.
- Пшоно кілька разів промийте проточною водою, перекладіть в каструлю і залийте свіжою водою. Поставте кашу варитися, доведіть воду до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 5 хвилин.
- Коли пшоно вбере в себе майже всю воду, додайте в каструлю гарбуз і влийте молоко. Перемішайте вміст каструлі, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть під кришкою 15 хвилин.
- Після цього вимкніть вогонь, дайте каші настоятися під кришкою ще 10-20 хвилин. Потім розкладіть кашу по тарілках, додайте рідкий мед і корицю.
- Каша готова, додайте вершкове масло і можна подавати на стіл.
Приємного апетиту!