Бутерброди з авокадо та креветками — це вишуканий і корисний перекус, який здатен здивувати своїм смаком і зовнішнім виглядом. Соковиті креветки у поєднанні з ніжним авокадо та свіжими овочами створюють ідеальну гармонію, що робить ці бутерброди чудовим вибором для легкого сніданку, обіду або вечірки. Прості у приготуванні, вони швидко стануть вашою улюбленою стравою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Авокадо 1 шт.
- Лайм ½ шт.
- Цибуля червона ¼ шт.
- Помідор 1 шт.
- Сир м’який з часником 70 гр.
- Сіль 1 ч. л.
- Хліб цільнозерновий 1 шт.
- Перець чилі ⅓ шт.
- Креветки свіжі 200 гр.
- Часник 2 зубці
- Чебрець ½ ч. л.
- Зелень за смаком
- Листя салату 5-7 шт.
Кроки
- Авокадо обполіскуємо під струменем води, просушують за допомогою паперових рушників, розрізаємо навпіл, виймаємо кісточку і витягаємо м’якоть, залишаючи тільки тонку шкірку.
- Поливаємо м’якоть соком половини лайма.
- Виделкою перетираємо масу до консистенції пюре.
- Цибулю і томат нарізаємо максимально дрібними кубиками і відправляємо в чашу з авокадо – перемішуємо.
- Далі, додаємо трохи м’якого сиру.
- Додаємо сіль на свій смак і знову ретельно розмішуємо.
- Підготуємо креветки. Кожен молюск очищаємо, видаляючи кишкову вену, панцир, голову і хвіст.
- У сковороді розігріваємо оливкову олію.
- Пару зубчиків часнику, Придавлюємо “ребром” ножа і обсмажуємо для того, щоб олія наситилася його ароматом.
- Також в сковороду додаємо чебрець і нагріваємо до тих пір, поки олія не почне шипіти – готувати пару хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи, щоб уникнути пригорання.
- В ароматну олію викладаємо 200 грам очищених креветок і смажимо приблизно 3-5 хвилин до рум’яності.
- Приправляємо морепродукти ½ чайної ложки солі і перемішуємо.
- Готові креветки перекладаємо на серветки для того, щоб стекли надлишки олії.
- Приступаємо до складання бутербродів. Свіжий хліб нарізаємо скибочками середньої товщини.
- Кожен шматок щедро намазуємо пастою з авокадо.
- Потім, викладаємо креветки.
- Прикрашаємо перцем чилі, нарізаним тонкими кільцями, гілочками свіжої зелені і подаємо до столу.
Приємного апетиту!