Голубці являють собою конвертики з капустяного листя з начинкою з м’ясного фаршу. Готуються вони за певним рецептом в сметанному або томатному соусі. Блюдо завжди виглядає апетитно і смак у нього чудовий.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 1.5 кг.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Батон 100 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 30 мл.
- Цукор-пісок 20 гр.
- Свиняча лопатка 500 гр.
- Часник 2 зубці
- Сіль за смаком
- Морква 50 гр.
- Томатна паста 30 мл.
- Лист лавровий 1 шт.
Кроки
- На качані зробіть глибокі надрізи по колу від качана, опустіть качан в киплячу воду.
- У міру нагрівання ви зможете легко зняти листя з качана, остудіть їх і зріжте товсту частину місця кріплення до качана.
- Батон замочіть в холодній воді. Цибулю і часник очистіть. Прокрутіть через м’ясорубку м’ясо, одну цибулину, часник і батон. Отриману масу посоліть, приправте і перемішайте.
- На капустяне листя викладайте невеликі порції м’ясної начинки і загортайте голубці у формі конвертів.
- У каструлі з товстим дном обсмажте цибулю і моркву до м’якості, потім додайте 30 мілілітрів води і тушкуйте 10 хвилин під кришкою.
- Далі додайте томатну пасту і цукор, влийте ще 350-400 мілілітрів води, перемішайте.
- Викладіть в каструлю голубці, додайте лавровий лист і тушкуйте блюдо під кришкою на повільному вогні 50-55 хвилин.
- Голубці подавайте в гарячому вигляді на обід або вечерю.
Приємного апетиту!