Смак і аромат копченостей ідеально доповнюють страви з бобовими, і, зокрема, суп з квасолею. Аромат підкопченого м’яса робить бульйон більш апетитним, а квасоля насичує корисними речовинами. Таке блюдо сподобається і дорослим, і дітям.
Інгредієнти
Порції: –+
- Квасоля червона 200 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- М’ясо копчене 300 гр.
- Ковбаса копчена 200 гр.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень для подачі
Кроки
- Квасолю замочуємо в чистій воді на кілька годин, а потім воду оновлюємо і варимо боби близько 40 хвилин на невеликому вогні.
- Очищені і подрібнені цибулю з морквою обсмажуємо, вводимо кілька ложок томатної пасти і тушкуємо 3 хвилини.
- У сотейнику нагріваємо воду, копченості нарізаємо на порційні шматочки і акуратно кладемо в окріп, проварити пару хвилин.
- Додаємо до бульйону квасолю і піджарку з моркви і цибулі, все перемішуємо, пробуємо на сіль і доводимо до смаку.
Подаємо суп гарячим, прикрасивши зеленню, з підсушеним часниковим хлібом.