Куряча печінка проявляє свій смак саме в складі салату, а не в окремій страві. Її відрізняє м’якість, присмак солодощі і відсутність гіркоти, що дозволяє подати цю страву дітям. Для красивої подачі до святкового столу салат формується пошарово. І секретом смакоти салату, звичайно, залишаються супутні інгредієнти. Готуємо листковий салат з яйцем, морквою, солоним огірком і сиром і всі інгредієнти подрібнюємо на крупній тертці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча печінка 350 гр.
- Огірок солоний 250 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Морква 3 шт.
- Часник 2 зубці
- Сир твердий 150 гр.
- Цибуля зелена 1 пучок
- Майонез столовий молочний за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Оливки для декору
Кроки
- Відразу готуємо в зазначеній в рецепті кількості всі інгредієнти для листкового салату.
- Промиту моркву відварюємо до готовності. Яйця варимо круто. Печінку курки очищаємо від плівок, промиваємо і варимо у воді без додавання солі протягом 15 хвилин. Відварені продукти охолоджуємо і очищаємо. Це можна зробити заздалегідь.
- Тепер приступаємо до формування пошарового салату на красивому блюді. Відварену курячу печінку подрібнюємо на крупній тертці і розміщуємо її рівним шаром на блюді. Печінку на свій смак посипаємо сіллю і чорним перцем.
- На шар печінки наносимо тонку майонезну сіточку і посипаємо дрібно нашаткованим пером зеленої цибулі і подрібненим через землянку часником.
- Солоні огірки подрібніть також на тертці, як і печінку, добре віджимаємо всю рідину, розміщуємо їх другим шаром і покриваємо майонезною сіточкою.
- Натерту моркву розміщуємо третім шаром і покриваємо майонезом.
- У четвертий шар кладемо натерте яйце. Його трохи солимо і покриваємо сіточкою.
- Останнім буде натертий сир. Ним повністю покриваємо всю поверхню салату. Потім салат красиво декоруємо оливками і подаємо до столу.
Приємного апетиту!