Смачний легкий салат з морською капустою, який практично не містить калорій. Смак капусти відмінно доповнюється свіжим перчиком і яблуком, а оливки відмінно завершують цю композицію. Щоб яблучко не почорніло, салатик потрібно присмачити соком лимона. Він, до речі, додасть салату легку кислинку, яка дуже вигідно відтінить природні смаки інгредієнтів.
За бажанням оливки можна замінити маслинами. І ті, і інші повинні бути без кісточки. Солі в салат додавати багато не потрібно – враховуйте, що маслини і морська капуста солоні самі по собі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Морська капуста 200-250 гр.
- Оливки 100 гр.
- Перець болгарський 1 шт.
- Яблуко 1 шт.
- Лимон ½ шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія
Кроки
- Яблуко і перець промийте під холодною водою і витріть так, щоб вони залишилися сухими.
- З перцю видаліть насіння і наріжте його соломкою. Перекладіть в блюдо для салату.
- До перцю відправте капусту. При необхідності поріжте її, щоб вона була більш дрібною.
- Оливки розріжте уздовж на 4 частини. Покладіть в салатник.
- Яблуко теж наріжте соломкою і викладіть до інших інгредієнтів.
- Полийте салат соком половинки лимона. Трохи посоліть і додайте мелений перець.
- Заправте салат рослинною олією і добре перемішайте.