Сир дуже добре гармонує з брокколі. У цьому рецепті додамо сир і в суп, і подамо до супу окремо трохи сирного соусу в якості прикраси – він добре відтіняє базовий овочевий смак і виглядає привабливо за рахунок контрасту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста брокколі 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Масло вершкове 40 гр.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Вершки 10% 200 мл.
- Молоко коров’яче 200 мл.
- Сир твердий 70 гр.
- Сіль за смаком
Кроки
- Готуємо овочі: брокколі розбираємо на суцвіття і ріжемо на невеликі шматочки. Моркву очищаємо і подрібнюємо. Аналогічно чинимо з цибулею. Цибулю і моркву обсмажуємо в товстостінній каструлі на рослинній олії, поки цибуля не стане прозорою. Потім вливаємо воду в такій кількості, щоб вона покрила цибулю з морквою на два сантиметри і варимо десять хвилин.
- У каструлю поміщаємо суцвіття брокколі, не заважаємо. Частина капусти залишиться на поверхні і буде варитися «на пару». Готуємо п’ять хвилин.
- У сковороді розтоплюємо вершкове масло, всипаємо борошно і обсмажуємо її до легкого кремового кольору. Вливаємо молоко і вершки, безперервно мішаючи. Доводимо до кипіння. Якщо всі грудочки не вдалося розчинити, подрібнюємо їх блендером або протираємо соус через сито. Далі додаємо в масу тертий сир, добре перемішуємо, щоб він повністю розплавився.
- Трохи сирного соусу залишаємо для подачі. Решта соус разом з овочами і бульйоном, в якому вони варилися, подрібнюємо до стану пюре. При необхідності досолюємо.
- Готовий суп подаємо в піалах, а зверху наливаємо трохи соусу. Додатково можна подати грінки, натерті часником.
Приємного апетиту!