Джем із журавлини порадує вас насиченим смаком із приємною кислинкою. Також такий продукт виходить дуже яскравим та привабливим. Його можна подавати до чаю, їсти з білим хлібом або використовувати як доповнення до інших домашніх страв. Наприклад, додавати у каші.
Інгредієнти
Порції: –+
- Журавлина ½ кг.
 - Банан 2 шт.
 - Цукор-пісок ⅓ кг.
 - Лимон ⅓ шт.
 - Вода 50 мл.
 
Кроки
- Підготуємо усі необхідні продукти за списком.
 - Журавлину перебираємо і добре промиваємо під водою. Зіпсовані та пошкоджені ягоди викидаємо.
 - Банан обробляємо на шматочки і викладаємо в каструлю.
 - Доповнюємо шматочки банана промитою журавлиною.
 - Сюди ж продавлюємо лимонний сік.
 - Перебиваємо продукти за допомогою занурювального блендера до максимальної однорідності.
 - Вливаємо до отриманої яскравої маси трохи води.
 - Також сюди всипаємо цукровий пісок і добре перемішуємо.
 - Проварюємо заготовку на маленькому вогні протягом 20 хвилин. У процесі періодично розмішуємо масу ложкою. Далі розподіляємо по стерилізованим банкам та закриваємо кришками.
 
Джем із журавлини готовий. Забирайте на зберігання!




