Джем із журавлини порадує вас насиченим смаком із приємною кислинкою. Також такий продукт виходить дуже яскравим та привабливим. Його можна подавати до чаю, їсти з білим хлібом або використовувати як доповнення до інших домашніх страв. Наприклад, додавати у каші.
Інгредієнти
Порції: –+
- Журавлина ½ кг.
- Банан 2 шт.
- Цукор-пісок ⅓ кг.
- Лимон ⅓ шт.
- Вода 50 мл.
Кроки
- Підготуємо усі необхідні продукти за списком.
- Журавлину перебираємо і добре промиваємо під водою. Зіпсовані та пошкоджені ягоди викидаємо.
- Банан обробляємо на шматочки і викладаємо в каструлю.
- Доповнюємо шматочки банана промитою журавлиною.
- Сюди ж продавлюємо лимонний сік.
- Перебиваємо продукти за допомогою занурювального блендера до максимальної однорідності.
- Вливаємо до отриманої яскравої маси трохи води.
- Також сюди всипаємо цукровий пісок і добре перемішуємо.
- Проварюємо заготовку на маленькому вогні протягом 20 хвилин. У процесі періодично розмішуємо масу ложкою. Далі розподіляємо по стерилізованим банкам та закриваємо кришками.
Джем із журавлини готовий. Забирайте на зберігання!