З кабачків дістається м’якоть і в них укладається начинка з сиру, яйця, кропу, часнику і солі. Все посипається сиром і запікається протягом 40 хвилин. Виходить дуже смачна страва з насиченим смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2 шт.
- Кисломолочний сир 5% 150 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сир твердий 50 гр.
- Кріп за смаком
- Часник 3 зуб.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія 1 ст. л.
Кроки
- Для початку ретельно промиваємо під проточною водою кабачки і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Далі розрізаємо їх на дві рівні частини і за допомогою чайної ложки дістаємо м’якоть.
- Тепер переходимо до приготування начинки. Для цього в підходящу ємність відправляємо сир, збите яйце, сіль за смаком і дрібно нарізаний кріп. Все ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.
- Деко застилає фольгою або пергаментним папером і викладаємо на нього човники з кабачків.
- Рівномірно розподіляємо по кабачках готову сирну начинку і присипаємо все натертим на крупній тертці твердим сиром (можна також використовувати сулугуні або бринзу).
- Розігріваємо духовку до 160оС і відправляємо туди деко з човниками на 40 хвилин. Через 20 хвилин збільшуємо температуру до 180оС, щоб сир зарум’янився.
Готову страву перекладаємо на тарілки, прикрашаємо дрібно нарізаною зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!