Голубці з свіжої капусти

Голубці зі свіжої капусти – всіма відома та улюблена страва, яка поєднує в собі свіжу капусту, розсипчастий рис та ароматний фарш. Голубці вважаються найактуальнішою стравою тоді, коли дозріває перший урожай. Так як з молодої свіжої капусти, вони виходять дуже соковиті та тануть у роті. Їхнє приготування займає не дуже мало часу, але результат порадує всіх і нікого не залишить байдужим.

Процес приготування досить простий, але головним, в даному рецепті, є додавання в начинку не тільки фаршу та рису, а й засмажка з овочів та зелені.

Капусту найкраще використовувати з тонким листям. Так як загортати голубець в такий лист набагато простіше і при приготуванні він не втратить свою форму.

У деяких рецептах, під час підготовки листя капусти, у воду додають трохи оцту. Так листя збереже свою цілісність і не розірветься під час готування.

Попереднє обсмажування овочів та зелені, надасть голубцям неповторний смак і соус в обсмажуванні стане густішим, що теж є великим плюсом.

Якщо ж у соусі ви використовуєте кислий томат, чим солодкий, час приготування необхідно збільшити.

Як приготувати голубці з свіжої капусти

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Почнемо із приготування рису. Рис необхідно добре промити, залити водою та поставити на сильний вогонь. Як тільки він закипить, ми зменшуємо вогонь і варимо доти, доки вода повністю не вбереться в рис. Він повинен вийти дуже м’яким, але не розвареним. Порада: замість рису можна використовувати булгур, він смачніший і корисніший, а технологія підготовки однакова.
  • Беремо цибулю та нарізаємо невеликими кубиками. Кількість інгредієнтів у цьому рецепті можна змінювати за власним бажанням.
  • Далі беремо моркву та натираємо її на великій тертці.
  • На сковороду, змащену олією, викладаємо порізану цибулю і обсмажуємо на середньому вогні, періодично її помішуючи.
  • Потім додаємо моркву, знову перемішуємо і тушкуємо пару хвилин. Половину засмажки відсипаємо для фаршу в окрему тарілку, щоб вона охолола.
  • До овочів, що залишилися, додаємо 100 гр. томату. Порада: томат можна замінити на дві столові ложки томатної пасти, розведені 100 міліграмами води.
  • Обов’язково додаємо приблизно 10 гр. цукру, солимо, перчимо на смак і тушкуємо все разом на середньому вогні 2-3 хвилини.
  • Беремо 500 грам фаршу, додаємо до нього охололий рис, тушковану цибулю з морквою, також солимо, перчимо до смаку і ретельно перемішуємо. Начинка для голубців готова.
  • Тепер переходимо до підготовки капустяного листя. Беремо капусту і вирізаємо з неї качан.
  • Потім у великій каструлі доводимо воду до кипіння, опускаємо туди нашу капусту качаном і вниз і даємо буквально проваритися пару хвилин.
  • Далі перевертаємо і за допомогою двох виделок відокремлюємо листя, яке добре цьому піддається.
  • Забираємо качан, і листочки, що залишилися, варимо ще пару хвилин. По готовності дістаємо їх в окрему миску і починаємо зрізати з них товсте стебло. Порада: якщо листя занадто велике, то поділіть його навпіл.
  • На край капустяного листа кладемо 1 столову ложку фаршу, підгинаємо з двох сторін і загортаємо конвертик.
  • На дно ємності, в якій готуватимуться голубці, викладаємо половину засмажки і зверху кладемо наші заготовки.
  • Поливаємо їх соусом, що залишився, і заливаємо водою так, щоб вона покривала всі голубці. Тушкуємо до готовності та потрібної вам м’якості овочів. На це може піти хвилин 40. Підливка повинна вийти в міру солодка.

За підсумком страва виходить соковитою, ситною та апетитною. Готуйте із задоволенням. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь