Джемом або варенням в якості начинки для млинців моїх розбійників вже не здивуєш. Минулого тижня я готувала ці ласощі з заварним кремом, а вчора випробувала новий рецепт. Горіхова начинка малюкам сподобалася найбільше. Кажуть, смак їм нагадав домашню халву.
Горіхова начинка для млинців готується швидко. Але вам слід заздалегідь підготувати всі продукти. Наприклад, баночка з меленими горіхами завжди стоїть у мене на стільниці, та й млинців напекти — хвилинна справа. В кінці залишається лише загорнути начинку в апетитні рулетики. Вуаля!
- Млинець 12 шт.
- Масло вершкове 50 гр.
- Волоський горіх 300 гр.
- Ром 1 ч. л.
- Шоколад чорний 100 гр.
- Молоко коров’яче 120 мл.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Родзинки 150 гр.
- Апельсин 1 шт.
- Підігрійте в сотейнику молоко. У нього пересипте цукор і вершкове масло. Доведіть суміш до кипіння помішуючи. Зніміть масу з вогню.
- Додайте в сотейник цедру одного апельсина. Волоські горіхи подрібніть в кавомолці. Вони повинні перетворитися в дрібну крихту. Половину горіхів пересипте в сотейник.
- Силіконової лопаткою вимісити суміш. Потім додайте другу половину горіхів. Знову перемішайте. Додайте родзинки і ром. Змішайте ці інгредієнти з горіховою масою.
- У вас вийде відносно рідка начинка. Накрийте сотейник кришкою і залиште його хвилин на 20. Через деякий час начинка стане густішою. Рівномірно розподіліть начинку по млинцях.
- Кожен млинець загорніть в рулет, розріжте на 2-3 частини. Шоколад розтопіть на водяній бані. Тонкою цівкою полийте млинці. Десерт готовий, подавайте його до столу!
У міру солодка і шалено ароматна горіхова начинка, на мою скромну думку, найкраща добавка до млинців. Однак не готуйте їх занадто тонкими. В іншому випадку ви навіть не будете відчувати їх смаку. До слова, горіхову масу вдало доповнюють і більші шматочки горіхів: мигдалю, фундука або кешью. Але від родзинок в такому випадку краще відмовитися. Приємного апетиту!